علت های بوی بد دهان

1. بیوفیلم

بیوفیلم شایعترین علت بوی بد دهان است. این یک غشا ضخیم و چسبنده است که زبان ، لثه و دندان را در بر می گیرد. این می تواند سفید ، زرد و یا قهوه ای مایل به زرد باشد. بیوفیلم از بقایای مواد غذایی ، باکتری ها ، قندها ، سلول های مرده ، پروتئین ها و مواد باکتری قابل هضم تشکیل شده است

2. غذاها

شدت بوی بد دهان می تواند در طول روز متفاوت باشد زیرا غذاهای خاصی وجود دارد که می توانند آن را بدتر یا تشدید کنند. غذاهایی مانند پنیر ، سیر ، پیاز ، ماهی و برخی از گوشت ها می توانند در بوی بد دهان مؤثر باشند. سیر و پیاز حاوی روغنهای تندی هستند که می توانند بازدم کنند و این می تواند باعث بوی بد دهان شود.برخی از غذاها می توانند به بهتر شدن بوی بد دهان کمک کنند مانند چای سبز ، سیب ، جعفری ، ماست ، انواع توت ها ، پرتقال ، کرفس ، خیار و برخی از انواع آجیل ها کمک کنند

mouth smell

3. زبان

زبان محل مشترک برای بوی بد دهان است. باکتری های موجود در زبان می توانند ترکیبات بد بو و اسیدهای چرب را ایجاد کنند. این امر به ویژه در پشت خلفی زبان که در آن می توان مقادیر زیادی از باکتری هایی که به طور طبیعی وجود دارند یافت می شود. این به دلیل موقعیت مکانی آنهاست که به آنها اجازه می دهد بدون دست خوردگی و خشک باقی بمانند.

4. ورم لثه

ورم لثه هنگامی رخ می دهد که شکاف بین لثه و دندان ملتهب شود. این به عنوان پاسخ به بیوفیلم یا پلاک متصل به سطوح دندان اتفاق می افتد. در مراحل اولیه لثه می توان با بهداشت دهان و دندان معکوس شد. در ورم لثه، لثه ها می توانند دردناک ، قرمز و متورم شوند.

لثه ها به خصوص بعد از مسواک زدن یا نخ دندان به راحتی خونریزی می کنند زیرا تحریک و ملتهب می شوند. لثه های متورم به نظر می رسد که براق هستند. همچنین ممکن است زخم وجود داشته باشد. لثه می تواند باعث بوی بد دهان شود.

5. بیماری پریودنتال پیشرفته

بیماری پریودنتال پیشرفته یک دلیل شناخته شده از بوی دهان شدید است. تجمع فرآورده های زباله از باکتریهای واقع در ناحیه زیراندیشی بوی ناخوشایندی ایجاد می کند. نشان داده شده است که بیماران مبتلا به این مشکل دارای بوی بد دهان شدید هستند.

از بین بردن پلاک نشان داده شده است که بو را در دهان بهبود می بخشد. این کار با استفاده از پوسته پوسته شدن و آبکشی دهان با آنتی بیوتیک انجام می شود.

6. مواد غذایی بین دندانی

مواد غذایی بین دندانی می تواند در دندان های از دست رفته ، فاصله دندانها، دندانهای کج  مشاهده شود. مواد غذایی به دام افتاده در معرض باکتری قرار گرفته و فرارهای ناخوشایند را آزاد می کنند. بسته بندی مواد غذایی همچنین می تواند به یک واکنش پریودنتال موضعی منجر شود که در آن درد تسکین یافته با تمیز کردن ناحیه با استفاده از یک برس یا نخ وجود دارد.

 7. پروتزهای اکریلیک

پروتزهای اکریلیک یا دندانهای کاذب که از پلاستیک ساخته شده اند ، ممکن است دلیل بوی بد دهان باشد. مراقبت از پروتز شامل تمیز کردن و از بین بردن پروتزها هر شب است

mouth

8. اختلالات بینی ، سینوس ها و لوزه ها

اختلال در بینی و سینوس ها می تواند باعث بوی بد دهان شود زیرا هوای خارج شده از سوراخ بینی بوی ناخوشایندی دارد که از دهان سرچشمه می گیرد. این بو ممکن است در صورت وجود اجسام خارجی یا عفونت سینوس ایجاد شود. برای مثال ، در رینوزینوزیت مزمن ، هالیتوز اغلب یک علامت شایع است. اختلال در لوزه ها همچنین می تواند یکی از موارد بوی بد دهان باشد

9. اختلالات مری

برخی از اختلالات مری می تواند باعث بوی بد دهان شود. اسفنکتر تحتانی مری که بین مری و معده قرار دارد ممکن است نتواند به درستی بسته شود زیرا به دلیل بیماری ریفلاکس معده یا معده یا فتق هیاتال است.

این اجازه می دهد اسید و گازها به داخل مری و دهان فرار کنند. دیورتیکول ذنکر نیز باعث می شود که غذا در مری حفظ شود و باعث بوی بد دهان شود.

10. بیماری های سیستمیک

برخی از این موارد شامل بیماریهای کبد است که در آن نفس بد ناشی از نارسایی مزمن کبد، عفونتهای دستگاه تنفسی تحتانی، دیابت قندی، بیماری کلیوی یا نارسایی و شرایط متابولیکی وجود دارد که منجر به مقادیر زیاد دی متیل سولفید، کارسینوما و تری متیل آمینوریا می شود.