بهترین عینک آفتابی، عینکی خواهد بود که بتوانیم اغلب ساعاتی که در فضای آزاد حضور داریم، از آن  استفاده نماییم و با استفاده از آن، احساس راحتی کنیم

۱. هرگز فریم و ظاهر عینک را دست کم نگیرید. شما در صورتی از آن استفاده می کنید که به لحاظ ظاهری از نظر خودتان و دیگران قابل قبول باشد

۲. عینک باید اندازه‌ی صورت شما باشد و کل اطراف چشم را بپوشاند

۳. عینک خوب، زمانی از چشم شما محافظت می‌کند که روی چشمتان باشد، نه اینکه داخل داشبورد ماشین یا جیب کت باشد، یا آن را بر پایین‌ترین قسمت بینی قرار دهید ویا نهایتا روی موهای سر بگذارید

۴. فراموش نکنید حتما از درون شیشه‌ی  عینک، بیرون را نگاه کنید و  به چشمان خود اجازه دهید که قضاوت کند چگونه محیط بیرون را می‌بینند

۵. شما به عینکی نیاز دارید که به اندازه کافی شیشه‌ی آن  تیره باشد و احساس راحتی نمایید و نیز تیرگی آن  به حدی نباشد که قدرت دید شما را در تاریکی کم کند و یا استفاده از آن موجب اشتباه در تشخیص رنگها شود

۶- رنگ‌های استانداردی که در رنگ شیشه عینک آفتابی می‌توان به کاربرد عبارتند از؛

خاکستری: از خاکستری کمرنگ تا تیره

قهوه ای: از قهوه ای کمرنگ تا تیره

سبز: از سبز کمرنگ تا تیره

sunglasses

۷- افرادی که از عینک‌ها یا لنزهای طبی استفاده می‌کنند اگر این لنز اشعه uv را از خود عبور می دهد، برای محافظت از چشم باید از عینک های آفتابی و یا از عینک طبی فتوکرومیک  دست کم 45درصد استفاده کنند.

انواع شیشه های عینک آفتابی:رنگ شیشه‌های عینک آفتابی طیف وسیعی از رنگ‌های روشن تا کاملا  تیره را در بر می گیرد و  در سه گروه طبقه بندی می شوند.

۱- رنگ شیشه عینک کاملا یکنواخت است و در این صورت شدت نور را از مسیرهای مختلف که به چشم می رسد، کاهش می‌دهد.

۲. تیرگی رنگ شیشه ی  عینک از بالا به پایین کاهش می یابد. باتوجه به اینکه در شرایط شدت نور در بالای سر نسبت به روی زمین بیشتر است، قسمت فوقانی شیشه‌ها را تیره تر می سازند.

۳. قسمت فوقانی و پایینی شیشه‌ی عینک، تیره و وسط آن روشن است. شدت نور از بالا  و نیز بازتاب نور از سطح زمین زیاد است. این دو قسمت را تیره و قسمت وسط شیشه ها را روشن‌تر می‌سازد.

-عملکرد شیشه های عینک آفتابی نیز می‌تواند متفاوت باشد:

۱. شیشه های فتوکرومیک: رنگ شیشه‌ی عینک بر اساس شدت نور تغییر می‌کند.

۲. شیشه های پولاریزه: به صورت انتخابی شعاع‌هایی را که از سطوح به چشم می‌تابد منعکس می‌کند، مثل نور منعکس شده از سطح جاده یا آب و به این ترتیب موجب بهبود دید می‌شود مثلا مورد استفاده‌ی ماهی‌گیران.

۳. شیشه های افزاینده کنتراست: در شرایط خاصی کاربرد دارد (در زمان تاریکی هوا)

۴. شیشه های کاهنده ی اشعه‌ی مادون قرمز: استفاده از آن موجب کاهش حرارت به چشم و از این طریق موجب آرامش چشم می‌شود. این نوع عینک در روزهای برفی و در زمان کوهنوردی در زمستان و اسکی کاربرد اساسی دارد.

SUNSHINE

جنس شیشه های عینک آفتابی

به طور کلی شیشه‌ی  عینک‌های آفتابی باید در مقابل حرارت و ضربه مقاوم باشند. عینک های آفتابی که لنز آنها شیشه ای است: از معروف‌ترین جنس‌های مورد استفاده است و بیشتر، سعی می‌شود در مقابل خراشیدگی نیز مقاوم باشد.

شیشه های پلاستیکی: این نوع از شیشه‌ها  سبک‌ترند‌. همچنین بعضی از انواع آنها در مقابل خراش مقاومند.    

*عینک های آفتابی معمولی برای موقعیت‌های خاص نظیر موقعیت‌های صنعتی و ورزشی کاربرد ندارند و در آن شرایط باید از عینک‌های مخصوص به آن شرایط  استفاده شود

* هرگز به نور روشن به طور مستقیم چه با عینک و چه بدون عینک خیره نشوید.

* از عینک‌های آفتابی معمولی هرگز برای رانندگی در طول شب استفاده نکنید. برای کسانی که مدت طولانی مجبور به رانندگی در شب هستند، عینک‌های مخصوص رانندگی در شب وجود دارد که ویژگی آن حذف نورهای جانبی در کنار جاده و تمرکز بیشتر راننده در جاده می‌شود.

بنابراین عینک آفتابی که انتخاب می‌کنید باید خصوصیات زیر را داشته باشد:

* اختلال در بینایی و تشخیص رنگ‌ها به‌ وجود نیاورد.

* با آن احساس راحتی کنید.

* از چشمان شما مواظبت و محافظت کند.

* شیشه ی آن استاندارد باشد.

* از فروشگاه های معتبر بخرید، نه از دست فروش‌های کنار خیابان

وجود نکات زیر در عینک آفتابی نشان دهنده‌ی استاندارد بودن شیشه‌ی آن است:

۱. شرکت سازنده‌ی عینک روی دسته عینک قید کرده باشد تا uv 400 را  بازتاب می‌دهد.

۲. استفاده از آن، اختلال در بینایی و یا تشخیص در رنگ ها ایجاد نکند.

* در صورتی که شیشه‌ی یک عینک فتوکرومیک طبی را زیر شیشه عینک آفتابی قرار دهید و برای مدتی در نور مستقیم آفتاب بگذارید، شیشه‌ی عینک فتوکرومیک طبی نباید تیره شود، اگر شیشه‌ی عینک آفتابی استاندارد نباشد، اشعه‌ی uv از این شیشه عبور می‌کند و موجب تیره شدن شیشه‌ی فتوکرامیک طبی می‌شود.