در مقالات قبلی انواع عفونت های پوستی را نام بردیم.حال میخواهیم انواع عفونت های پوستی را به طور مفصل مورد بررسی قرار دهیم.در این مقاله درباره ی دومین عفونت قارچی پوست که عفونت پوستی پای ورزشکار نام دارد  را بررسی میکنیم.

2-عفونت پوستی پای ورزشکار

عفونت پوستی پای ورزشکار، نوعی عفونت قارچی رایج است و نباید حتما یک ورزشکار باشید تا به آن مبتلا شوید. این بیماری رنج آور، در بین پسران، دختران، مردان و زنان و تمام سنی اتفاق می افتد.

دلایل ابتلا به عفونت پای ورزشکار

اغلب موارد عفونت پای ورزشکار ناشی از انواع قارچ  هایی است که متعلق به گروهی از قارچ ها به نام درماتوفیت ها است که باعث خارش ژوک  و عفونت شوند. قارچ ها در محیط  های بسته ،گرم و مرطوب رشد می کنند و از کراتین، پروتئینی که در موها، ناخن ها و پوست یافت می شود تغذیه می کنند. عفونت پای ورزشکار به ندرت می تواند ناشی از درماتوفیت هایی مانند مخمر باشد.

مسری بودن عفونت پای ورزشکار خیلی خفیف است و می تواند از طریق تماس مستقیم با عفونت و ذرات پوستی که بر روی حوله ها، کفش ها یا کف زمین باقی مانده است، پخش شود. پا برهنه راه رفتن ممکن است شانس عفونت پای ورزشکار را افزایش دهد. ریسک ابتلا به پای ورزشکار نیز به حساسیت شما بستگی دارد. برای مثال افرادی که دارای اختلال در سیستم ایمنی بدن هستند و یا دیابت دارند، در معرض خطر ابتلا به عفونت هستند.

نشانه های عفونت پای ورزشکار

این بثورات قرمز در بین انگشتان پا که دارای خارش نیز هستند، ممکن است نشانه ای از عفونت پای ورزشکار باشد که می تواند بر روی ناخن های پا ، کف پا و قسمت های بالایی پاها پخش شود و اگر پاهای خود را لمس کنید، می تواند دست های شما نیز آلوده شود. عفونت پای ورزشکار می تواند بر روی یک پا و یا هر دو پا اتفاق بیفتد و انواع مختلفی دارد.

نشانه های این عفونت عبارتند از:

بثورات خارش دار و پوسته پوسته های قرمز در بین انگشتان پا

تاول های کوچک و قرمز (معمولا در کف پا یا در بین انگشتان پا)

خشکی مداوم و پوسته پوسته شدن کف پا و قسمت بالایی پا

زخم هایی که مایعاتی از آنها ترشح می شود که بوی بد دارند و قرمز رنگ هستند.

علل عفونت پای ورزشکار

قارچی که باعث بروز عفونت کرم حلقوی و  خارش ژوک می شود معمولا همان قارچی است که باعث عفونت پای ورزشکار می شود. این قارچ، عاشق کفش های مرطوب و جوراب ها و تمام نواحی گرم و مرطوب است که می تواند در آنجا رشد کند و خیلی مسری است. اگر وقت زیادی را در یک سالن ورزشی یا استخر عمومی می گذرانید، احتمال ابتلا به آن بیشتر می شود و  به راحتی از طریق تماس فرد با فرد و تماس با سطوح آلوده مثل کف زمین، کفش و حوله پخش می شود.

درمان عفونت پای ورزشکار

شما باید به محض دیدن نشانه  های کوچکی از عفونت پای ورزشکار، درمان را شروع کنید . خوب است که داروهای بدون نسخه را امتحان کنید و یا از درمان های خانگی استفاده کنید . اما گاهی اوقات آنها مفید نیستند و کارآیی ندارند و در این زمان باید به پزشک خود مراجعه کنید.

چنانچه دارای موارد زیر هستید، ممکن است به دارو های تجویزی قوی تری نیاز داشته باشید تا قارچ پای ورزشکار را از بین ببرید:

مبتلا به دیابت هستید و بثورات پوستی، به نظر آلوده می رسند.

بثورات پوسته پوسته به زخم هایی تبدیل می شوند که مایعاتی از آنها ترشح می شود.

پخش شدن عفونت به دست یا کشاله ران

فکر می کنید که ناخن های پا نیز آلوده هستند

بثورات از بین نمی روند.

انواع عفونت پوستی پای ورزشکار

اگر پاهای شما همیشه در حال سوزش یا خارش هستند و اگر دیدید که چیزی مثل جوش بر روی پوست وجود دارد، می توانید عفونت پای ورزشکار داشته باشید. اما آیا می دانستید که بیش از یک نوع از این عفونت وجود دارد؟ یک قارچ باعث این عفونت می شود. یکی از رایج ترین روش ها برای ابتلا به این عفونت، راه رفتن پا برهنه در مکان هایی است که میکروب ها در آنجا وجود دارند، مانند استخرهای عمومی و یا رخت کن ها.

همچنین می توانید آن را از طریق به اشتراک گذاشتن جوراب ها، حوله  های حمام و یا ملافه های تخت با کسی که این عفونت را دارد به دست بیاورید. علائم دقیق عفونت پای ورزشکار به نوع خاصی از عفونت بستگی دارد که به آن مبتلا هستید. برخی از انواع این عفونت، باعث بروز بثورات قرمز رنگ و تاول می شوند. انواع دیگر باعث ضخیم شدن و پوسته پوسته شدن پوست می شوند.

عفونت انگشت پا

ممکن است پزشک این بیماری را نوعی عفونت بین انگشتان دست یا پا بنامد یعنی فقط بین انگشتان دست و یا پا این عفونت رخ می دهد. این عفونت معمولا بر روی پوست انگشتان چهارم و پنجم پا شروع می شود. بعضی وقت ها باکتری ها در این ناحیه باقی می مانند و باعث می شوند که عفونت قارچی، بدتر شود. علائم ممکن است احساس سوزش در بین انگشتان پا باشد. پوست ممکن است قرمز، پوسته پوسته شود و ممکن است این بثورات، بوی بدی داشته باشند و یا ترشحاتی از آنها تراوش کند. در موارد بسیار بد، پوست ممکن است به رنگ سبز در آید.

عفونت موکاسین

اگر قارچ فقط در کف پای شما باشد، به آن عفونت موکاسین گفته می شود. ممکن است شاهد گسترش بثورات پوستی در پاشنه پا و نیز بالای پای خود باشید. علائم آن به گونه ای است که در ابتدا پاهای شما ممکن است فقط درد ، خشکی و یا کمی خارش را احساس کنند . بعد از مدتی، پوست سفت و ضخیم شده و ترک خورده و پوسته پوسته می شود.

اگر عفونت به ناخن  های شما برسد، ناخن  های پا نیز ممکن است ضخیم و شکننده شوند. بعضی وقت ها، ناخن ها اصطلاحا می افتند. شما ممکن است قادر به استفاده از یک روش درمانی که برای پوست خود استفاده می کنید، نباشید. گاهی اوقات ترکیبی از دارو های مختلف برای این کار بهتر عمل می کنند از جمله یک داروی جداگانه فقط برای ناخن ها.

عفونت وزیکولر

وزیکول ها نوعی اصطلاح پزشکی برای تاول ها هستند و دقیقا می توان گفت همان چیزی است که نشان دهنده این نوع عفونت می باشد. اگر تاول ها بترکند، می توانید به این عفونت باکتریایی مبتلا شوید و به درمان آنتی بیوتیک نیاز دارید. علائم به این صورت است که این عفونت در هر جایی از روی پای شما می تواند رخ دهد. اما تاول های کوچک و قرمز معمولا بر روی کف پا یا در بین انگشتان پا دیده می شوند. بثورات ممکن است همراه با خارش یا درد باشند که در تابستان بدتر می شوند.

عفونت زخم

این عفونت نوعی عفونت غیر عادی است، اما گاهی اوقات پاها دچار زخم ها یا زخم های باز می شوند. این زخم های باز، می توانند توسط باکتری ها،عفونی شوند. برای درمان به آنتی بیوتیک نیاز است. علاوه بر زخم هایی که ممکن است تخلیه شوند، پوست شما نیز بسیار ملتهب شده و تغییر رنگ پیدا کند. این نوع عفونت معمولا درد زیادی دارد.

عفونت پوستی پای ورزشکار را با مشاهده اولین خارش، درمان کنید

بیشتر موارد عفونت پوستی پای ورزشکار را می توان با داروهای ضد قارچ بدون نسخه و رعایت بهداشت درمان کرد. پاها (از جمله بین انگشتان پا) را هر روز و شب بشوئید و خشک کنید، جوراب ها یا جوراب های ساق بلند را روزانه تعویض کنید و یک کفش را به طور مرتب نپوشید و اجازه دهید تا کفش ها خشک شوند و سپس بپوشید. استفاده از کرم ها و پودرهای ضد قارچ نیز موثر هستند. درمان را به مدت یک تا دو هفته پس از برطرف شدن عفونت، ادامه دهید تا از عود مجدد آن جلوگیری کرده باشید.

دقت داشته باشید که پاهای شما به اندازه کافی در معرض جریان هوا قرار داشته باشند. اگر نمی توانید پابرهنه باشید و یا صندل بپوشید، جوراب هایی از جنس مواد مصنوعی بپوشید که رطوبت را در خود نگه نمی دارند. جوراب هایی از جنس پنبه و پشم اغلب رطوبت را به خود می گیرند و باعث افزایش رشد قارچ می شوند.

کفش هایی بپوشید که از یک ماده متخلخل ساخته شده باشند. اگر این نوع عفونت به درستی و به موقع درمان نشود، پای ورزشکار می تواند بسیار مقاوم باشد. حتی درمان عفونت با داروهای ضد قارچ، ممکن است چندین هفته طول بکشد تا از بین برود و ممکن است پس از درمان دوباره عود کند.

درمان های خانگی برای درمان عفونت پای ورزشکار

اگر عفونت پای ورزشکار دارید، از پودر ضد قارچ بدون نسخه ،کرم و یا اسپری ضد قارچ استفاده کنید. انواع زیادی برای انتخاب وجود دارند و در صورت استفاده صحیح، مفید و مؤثر هستند. پوستی که پوسته پوسته شده است را پاره نکنید و خراش ندهید. این کار ممکن است باعث گسترش عفونت به قسمت های سالم پوست شود.

چطور می توانم از بروز عفونت پوستی پای ورزشکار پیشگیری کنم؟

پا برهنه در مناطق عمومی مانند استخر یا سالن ورزشی که بسیاری دیگر از افراد نیز پا برهنه هستند نروید. با تمییز و خشک نگه داشتن پاها و استفاده از پودرهای ضد قارچ، ریسک ابتلا به این عفونت را کاهش دهید.

عفونت پوستی

سایر اقدامات معقولانه ای که می توانید انجام دهید به شرح زیر هستند:

پوشیدن جوراب هایی از جنس مواد مصنوعی و پوشیدن کفش هایی که دارای تهویه هستند.

کفش هایی بپوشید که آب را در خود نگه نمیدارند اما باعث حفظ عرق می شوند.

هرگز کفش،جوراب و یا حوله خود را به طور مشترک استفاده نکنید.

اگر عفونت پای ورزشکار دارید، جوراب ها و حوله های خود را باآب گرم بشوئید.

اگر از آنتی بیوتیک استفاده می کنید، بسیار احتیاط کنید.

این دارو ها، باکتری های مفیدی را که می توانند قارچ های مولد عفونت پای ورزشکار را کنترل کنند، از بین ببرند.

وقتی به خانه می روید، کفش های خود را در بیاورید و اجازه دهید پاهای شما در معرض هوا قرار بگیرند.