در مقالات قبلی انواع عفونت های پوستی را نام بردیم.حال میخواهیم انواع عفونت های پوستی را به طور مفصل مورد بررسی قرار دهیم.در این مقاله درباره ی سومین عفونت باکتریایی که شایع ترین آن نیز هست به نام جوش را بررسی میکنیم.

3- جوش

جوش یک عفونت پوستی است که از یک فولیکول مو یا غده چربی آغاز می شود. در ابتدا، پوست ناحیه عفونی، قرمز می شود و یک توده حساس شروع به رشد می کند. بعد از ۴ تا ۷ روز، وقتی چرک در زیر پوست جمع می شود، این توده ها سفید رنگ می شوند. از رایج ترین نواحی که جوش دیده می شود می توان به صورت، گردن، زیر بغل، شانه ها و باسن اشاره کرد. زمانی که جوش بر روی پلک چشم ایجاد می شود، به آن گل مژه می گویند.

علل بروز جوش

بیشتر جوش ها بر اثر یک میکروب (باکتری های استافیلوکوکی) ایجاد می شوند. این میکروب از طریق شکاف های کوچک یا بریدگی در پوست وارد بدن می شود و می تواند از طریق موها به سمت فولیکول حرکت کند.

مشکلات سلامتی زیر نیز می توانند افراد را در معرض عفونت های پوستی قرار دهند:

دیابت

مشکلاتی در رابطه با سیستم ایمنی بدن

تغذیه ضعیف

بهداشت ضعیف

قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی مضر و تحریک کننده پوست

علائم جوش

جوش به صورت یک توده سفت، قرمز و دردناک و معمولا به اندازه نیم اینچ است. در طی روزهای بعد، این توده نرم تر، بزرگ  تر و دردناک تر می شود.

به زودی یک کیسه چرکی در بالای جوش تشکیل می شود که می تواند نشانه های عفونت شدید باشد:

پوست اطراف جوش آلوده شده و قرمز ، دردناک ، گرم و متورم می شود.

جوش های بیشتری ممکن است حول ناحیه اصلی ظاهر شود.

بروز تب

متورم شدن گره های لنفاوی

در صورت داشتن هر یک از علامت های زیر ، سریعا به پزشک مراجعه کنید:

شروع تب

تورم غدد لنفاوی

پوست اطراف جوش قرمز شده و یا خطوط قرمزی ظاهر می شود.

شدت یافتن درد

تخلیه نشدن جوش

ظاهر شدن دومین جوش

داشتن یک بیماری قلبی ، دیابت ، هر نوع مشکلی در سیستم ایمنی بدن و یا مصرف داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی

جوش معمولا به توجه فوری نیازی ندارد. با این حال، اگر از نظرسلامتی، در وضعیت مناسبی نیستید و در کنار عفونت، تب و لرز شدید نیز دارید، مراجعه به اورژانس بیمارستان لازم است.

درمان های خانگی برای درمان جوش

کمپرس آب گرم کنید. این باعث کاهش درد و کمک می کند تا چرک به سطح پوست کشیده شود. زمانی که جوش رسیده می شود، می ترکد و دوباره چرکی می شود. این وضعیت معمولا در عرض مدت ۱۰ روز پس از ظاهر شدن جوش، رخ می دهد. شما می توانید با خیس کردن یک حوله در آب گرم و گرفتن رطوبت اضافی آن، کمپرس آب گرم درست کنید.

زمانی که جوش تخلیه می شود، آن را با صابون ضد باکتری بشوئید تا وقتی که تمام چرک از بین برود و سپس با مالیدن الکل، آن را تمیزکنید. یک پماد موضعی آنتی بیوتیک بمالید و روی آن را بانداژ کنید. دو تا سه بار در روز، ناحیه آلوده را بشوئید و از کمپرس آب گرم استفاده کنید تا زخم التیام پیدا کند. جوش را به وسیله یک سوزن، نترکانید. این کار باعث می شود تا عفونت بدتر شود.

درمان دارویی برای جوش ها

اگر نگرانی هایی در مورد جدی بودن این عفونت وجود داشته باشد، آزمایشات خون اضافی انجام خواهند شد. اگر عفونت شدید باشد، پزشک ممکن است آنتی بیوتیک تجویز کند. اگر جوش تخلیه شود، ممکن است یک کشت برای مشخص کردن نوع باکتری ایجاد کننده عفونت و ارزیابی اینکه آنتی بیوتیک مناسبی تجویز شود، انجام می گیرد.

مراحل بعدی، پیگیری درمان

تخلیه کردن جوش، چه در خانه انجام شود و چه توسط پزشک انجام شود، شما باید دو تا سه بار در روز ناحیه آلوده را تمیز کنید تا اینکه زخم بهبود پیدا کند. بعد از شستشو، یک پماد آنتی بیوتیک بر روی زخم بمالید و آن را بانداژ کنید. اگر محل زخم قرمز شود و یا به نظر برسد که ممکن است دوباره آلوده شود، با پزشک خود تماس بگیرید.

پیشگیری از جوش

با دقت لباس ها ، ملافه و حوله های یکی از اعضای خانواده که به جوش آلوده شده  است را بشوئید.

تمیز کردن و درمان زخم های جزئی پوست

رعایت بهداشت شخصی مناسب